Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åtta timmar av en evighet

fyra plus fyra lika med åtta
en dag som alla andra gråa dagar
en dag som denna
en dag så speciell att ingen märker den

kameran söker av
den som inte syns
den som ser allt
ögat i himlen som aldrig gråter

det slår snart om till rött
det är grönt ett tag till
en dag till, fyra plus fyra timmar kvar

kontorsytor i vitgrönt lysrörsken
tröttheten drar i kroppen
lunchmat inpackade i plast
mörkret faller vid fyra
åtta timmar har gått

håll mig kvar
oron, en knut i bröstet

håll mig här
så att alla knutar kan lösas upp

jag famlar som en blind
som har sett allt
som har sett alla gråa dagar
som väntar på den stora sömmen

åtta timmar kvar av drömmar
vattenfallen ryter i svartvita drömsekvenser
under natten följer skuggorna mig
medan jag lär mig att drömma i färg

långt borta, bortåt och inåt landar jag
där vaknar jag på riktigt och lever för evigt
åtta timmar av en evighet
har gått och passerat




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-18 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg