Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåtonat


En kvarlämnad papperslapp
under blå natt parasoll

en rysning utmed revbensrader

kanske var det motpoolerna,
helnoterna som legat dolda i halvnoterna
och g-klangers krumelurtecken
som angav språnget som nådde
ända fram till heltonen

hur det än var med det så,
spritsade månen husfasaderna
med flöjttonsskuggor
och på trottoaren slog längtans blommor
upp ur asfalten

mer än så behövdes ingen vetskap om.






Fri vers av _Mian_
Läst 580 gånger
Publicerad 2006-01-06 00:02



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Härlig skapelse. Nej just så,- mer behöver jag inte veta.
2008-05-27

  Thorvald Berthelsen
En drøm, der bliver helt skarp i konturerne, selvom den ikke er et mareridt. Den rationelle matematiske overvejelse over nodernes udvikling fejes tilside af den:

hur det än var med det så,
spritsade månen husfasaderna
med flöjttonsskuggor
och på trottoaren slog längtans blommor
upp ur asfalten

står skarpt med eftersætningen:mer än så behövdes ingen vetskap om. Lænselens og drømmens sanselige virkelighed er mesterligt behandlet.
2006-01-16

  noname_realmind
En liten Mian-pärla ser jag. Härlig rubrik. Gillar det musikaliska greppet här; mycket ovanligt och därför extra uppskattat! Och sen månen som spritsar husfasaderna med flöjttonsskuggor... En favvo!
2006-01-06
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_