Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är jag...


Just när du känner dig ensam!

förädlad i sin egenhet
likt en slöja över bar hud
som träffas av små vattendroppar

en kaskad av sårbarhet,
som lindar in mina kvarvarande ord
i ett litet paket med slarvigt knutna band

vi kan sukta efter en morgondag och aldrig
finna lyckan som jordfästs av en tanke
som sällan kan uppfyllas

vi är sanna i lögnen
och finner oss hela bland vraken

förädlade av smuts och genomstrukna av stärkelser
som bryter upp den friska cellvävnaden

vi är fria i fångenskap
och känner lycka av kaos

du kan få min hand när du vill,
forma mig till din egen dröm

bara för att kunna kasta mig åter

du finner inte tårar,
inte heller någon empati

bara en vän för stunden,

just när du känner dig ensam




Fri vers av Max Poisé
Läst 266 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-22 16:13



Bookmark and Share


  Emme VIP
Precis en text som jag behövde
läsa just nu! Tack för att du skriver
så väldigt bra och delar med dig
Kram!
2011-08-22

  TT
...en dikt med många bottnar...men ändå med ett rakt budskap och perfekt avslutning...en mycket bra text!!!
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé