Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget löfte är obrytbart


Bara en plats bredvid, en kyss på morgonen och kanske en kopp varm te.

Ett leende är bara en muskeldragning,

Sa du.

Löften är spridda i luften,
du säger att du är pollinerad av lögnen.

Men det var bara mardrömmarna som målade
dina tavlor och sömnen som fyllde din ask av piller.

Du spred rosor på den oasfalterade vägen,
månade gott om varje själ,
dog när du aldrig fick betalt.

Du bands bakom nattbussen,
så dina sår revs upp och skapade nya,

natt efter natt.

Ditt liv var van att få behandling,
under tryckta täcken och taggtrådsfyllda syretankar,
medan den nytända cigaretten fick allt att explodera.

Det Gud har sammanfogat...
är fastsatt med värdelöst lim,

tårar är bara vatten,
sa du varje morgon

Kunde längre inte se din färd
mot det oundvikliga

ska försöka förmå,

men jag lovar inget,

bara en plats bredvid, en kyss på morgonen
och kanske en kopp varm te.




Prosa av Max Poisé
Läst 279 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-08-23 15:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En titel och ett slut att älska.
2011-08-29

  Ninananonia VIP
Vacker är din dikt...

"bara en plats bredvid, en kyss på morgonen
och kanske en kopp varm te." Fint så :)
2011-08-23

  Teresia Ridell
Starkt berörande..har varit där.."taggtrådsfyllda syretankar"..beskriver känslan klockrent.. likså dessa löften vi ger..men vad är vi till att lova när livet (läs partner) helt förbytts o inget är sann, ödmjuk kärlek längre.

Varmaste applåder !
2011-08-23

  M.A.J.R
en väldigt lång titel... men mycket bra text!
2011-08-23

    Niklas H
avslutning är genial i en för övrigt starkt lysande text.
2011-08-23

  LenaJohansson VIP
mkt bra...gillar vändningen i sista halvan
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé