Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paris - där världar möts

På la Vielleuse i Belville
kan du se världar mötas
- Europa - Asien och Afrika.
Svarta långa män i kaftaner
med kalott på huvudet,
trötta vita kvinnor
som släpar kassar
med kläder från Tati,
små vietnamesiska barn
som ilar gatan fram
på sparkcyklar.
Dammiga storvuxna karlar
bryter upp trottoaren
med pneumatiska borrar
och otaliga små affärer
erbjuder varor från
världens alla hörn.
På TV försvarar premiärministern
nedskärningarna i budgeten
och över det arabiska institutet
hänger en helikopter i luften,
timme efter timme.
Paris, en stad
där världar möts
och illusioner krossas.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-26 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping