Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det går att kämpa emot, men behövs egentligen inte.


Döende årstids ensamhet

Kisade så där behagligt den där morgonen,
ett uppvaknande som såg allt samlat ljus.
Med min hand på din rygg som formade små hjärtan,
kunde du åter finna lugnet efter nyspruckna drömmar.

En bris av regn slog mot en erfaren bläckplåt,
vindar av förändring träffade ett vant fönster.
Små källor av grönska som kämpade inför det oundvikliga,
kastade små skuggor i nyvakna ögon.

Längtan blir alltid drömmar som riskerar att falla djupt.

Du sa att ditt hjärta var kallt, likt vinden som slåss för
livet att finna sin väg in under.
Du sa att de gulnande löven formade sinnet att
gömma sig för världen.

Det du inte sa,
var det jag oroade mitt misshandlade sinne med.

Sa aldrig att du blommade ensam,
och dog när det vita täcket fyllde ett kargt landskap.

Ville bara ha mig kvar medan regnet
och naturen fick ha sin gång.

Jag reste mig alltid och gick mot verkligheten,

Du stannade kvar och mötte fantasin som
kastade bort alla konsekvenser.

Ett stänk av årstids ensamhet log mot den
sista levande tanken.

Sen var du borta,
försvunnen tills snödroppen bröt det allra

första ljuset.




Prosa av Max Poisé
Läst 270 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-29 19:35



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande ensamhet....
2011-08-31

  Anya VIP
Vackert, berörande och nästan som en sångtext. Den har sådan fin rytm. Lite Eva Dahlgren över denna på något vis....eller far jag efter någon annan av våra stora textförfattare? Gillar!
2011-08-30

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Berör
2011-08-29

    Birgersdotter VIP
Så vemodigt vackert
2011-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé