Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du Vackra Jordglob

Du älskade skuggors värld av stad o by

Känn orons rädsla viska starkt o milt av vaggande leendesång

Månen gömd, molnen bakom mörkret skymd

Lägg vind o regn, hand i hand

 

Du vackra fågels människohjärta av trötta bördor fylld

Flyg bedjande stundens tunga sorger fri av längtansdrömmar in

 

Du jordens glob oändligt nära, snurrar vida kring

Sov i stilla vaken ro

Landa kroppen mjuk o lugn

 

Du frö av liv o gåva

Drick kärleksblommans nektar

Ömma mittpunkt av ljus o värme

 

Ty fjärran bortom lyckans trygghet

Lika fast o rörlig, går himlens tak

Ty ängeln sida vid sida

 

Du orubbliga stjärnors rymd

Likt själars gyllene vingar,

Som vilar nattens böner i evighetens goda tid o rum mot dagen




Fri vers av Mona Drugge
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-30 02:00



Bookmark and Share


  aol
verkligen du har så fin känsla i denna fina skrift
2011-09-05

  Maj-Lis VIP
Så vackert skrivet
2011-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge