Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porsche

Jag går här och längtar.
Jag väntar så där lite otåligt.

Det är julafton imorgon.
Alla önskningar, önskar jag mig nu.

Med barnets längtan efter nya hårda paket,
trycker jag näsan mot skyltfönstret.

Suktar efter mer.

När kommer det att hända?
När är jag där?

Pengar jag inte har.
De lånar jag för jag vill visa världen,
att fortfarande rullar hjulen.

Jag sätter mig till rätta.
Vad ska jag göra nu?
Gasa och försvinna?
Glida och visa?
Visa alla att jag kan om jag vill…

Sommarsol, lacken glänser,
jag och du, bara försvinner.
Bakom nästa krön rymmer vi.

Motorns rytm, hjärtats slag
Nästa krök, nästa dröm är på väg
Motorns sång, jordens klagan

Fyll på, ännu mera
Gasen bestämmer
Riktning lika med noll
Det spelar ingen roll hur långt,
eller hur länge, bara att jag tar det jag vill

Nog, att få nog är nog det svåraste

Nog är det så, bara hjulen rullar vidare…




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-31 09:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg