Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varför är jag såhär, nu? Prick nu, i denna tid, stund, dessa dagar.


Lufthunger (sovel)

Vem vet, i förlåten väter man åldringars skrynklade ytor med lönearbetets sinnessvaga svett, svetslågor. Med eller utan bråck ser man nog hur barnen växer, hur de välter sig fram, som knappar, som spelbrickor, med friska oförskämdheter; de står bjärt klockade som tickande impulser i het storm, välvilliga, villiga. Jag undrar om det måste vara så att skratten ska blänka som hoppande fiskar i rasande fall. Jag tror jag kastar mig i.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 354 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-02 14:33



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Förbannat bra. Orden ber inte om ursäkt för sig...skönt. De två sista meningarna är helt suveränt.
2011-09-03

  Marja-Liisa Koski VIP
Livet pågår sä länge man lever. Varför inte skratta då? Njuta? Ha roligt?
ML
2011-09-02

  /Isabel
Lufthunger är ett bra ord, framför mig ser jag dock fiskar (tusenbröder?) kippandes vid en, i övrigt alldeles blank, stilla yta (med mygg hoovrande, precis ovan). Det nästan bubblar - men endast svagt, svagt, av deras gapande munnar.

Åldrandet ställt mot ungdomen. Det vardagsgrå livet, mot det bjärta i glädje, mitt i. Skrattet, pärlande. Ja, det är väl bara att kasta sig i?

Vilket språk - eller snarare - vilket associationsflöde, som föder ditt språk.

(vad jag svamlar)
2011-09-02

  Ingmar Hård VIP
"skratten skall blänka som hoppande fiskar i rasande fall" är en utsökt bild
2011-09-02

    ej medlem längre
härlig lufthungersvada, bra!
2011-09-02

  Larz Gustafsson VIP
Suverän illustration av skratten!
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson