Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens Stillhet - Himmel, Oh Himmelska Vind

Nattens böner i stillhet är lagd

Mörkrets hölje den bär

Skruden smyckad djup o vid

Skugghimmel, oh du vackra himmelska månvinge i vind

 

Stundens svåra vägars färd

Livet genom tunga stigars lidelse

Strider för kamp

Ty männskors tagg i hjärtats sorgsna bröst

Allena vi sörja saknad som barnsteg o gråt

Ve, arma kärlekens tröskel mot smärtgård

Salig är ljusa tro o hopp

Rosors blom sågs beströdd

Handen varm åt slummerögas droppar av dagg i drömmarna upphängd

Själarnas bladtäcke drar jublande famnen över hård molnbädd

Tomma föds verkets hägring genom vinets druckna rus i stormens dimregn

 

Nattens slitna stillhet är skymd

Mörkrets anlete den bär

Skruden öm o kall

Jordens himmel, oh du vackraste himmelska stjärnvinge i vind




Fri vers av Mona Drugge
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-05 08:08



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
jag ser i denna kväll
skimrande vita moln
så mjuka
så vackra

jag ber dem omfamna dig
2011-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge