Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Hoppet är allt. Hoppet är allt som fattas den som gett upp. Det är när man mött de som gett upp sin egen förvandling, som tankarna föder texter som dessa).


Vindarna rörde sig runt känslorna, de höll varandras själar


En annan dag…
Gick de runt alla viktiga frön, de som var fulla av fullkomlighet
Där svar och ickesvar delade samma rotsystem
Där solljuset var gulare än citron, där smakerna lekte med tungan, där dofterna jagade tafatt
Där somnade kroppen du delade med dig själv
Dit ingen sanning någonsin uppträdde naket för dig
Du log åt tappra försök, när dagen var en morgondag, när morgondagen var natt
När tiden var ditt liv i morgondimman som lättade av dina ljusblåa tankebanor
Ljusare
Ljusare
Jag ville möta dig på ljusstrimmans vandring mot det meningsfulla
Vi kunde mötas klockan åtta en sommarmorgon.
Du kunde vara nybadad i rosenolja och din frukost skulle ha varit fruktsallad och naturell yoghurt
Din kropp skulle ha skrattat av glädje av lätthet av helhet, av helheten i att leva som man lär
Där
Där
Där
Skulle det ha skett
Förvandlingen i alla lärorika färgers dans om livets sanna väsen, det som är, det som är, det som är
Det som är det som är
Du
Du
Du
Förnuftet kopplar på sin autopilot förmedlar det redan trygga inlärda
Tar inga framtidskutt mot otrygga hypoteser mot hoppande glädjetankar
Mot krumelurer av hjärnvrickning och tankenötter
Det föds dagar
Nya dagar
Varje dag
Tror du
att de varar för evigt?






Fri vers av L.byström
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-05 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström