Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
06-09-2011 Tisdag. Går det att laga världen eller behöver vi en ny?


Äpplet

Ett ruttet och mögligt äpple
är allt som återstår
av Guds skapelse.

Ve, att jag är den
som måste äta
den bördan.

Den var ju så frisk utanpå
och ändå var det tvunget
att sluta så här.

I min mun är den dödligt bitter

Jag är ett frö

för en ny värld
och jag äter

den börda

som faller på mig.

För nya äpplen

i Gud.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-07 14:12



Bookmark and Share


  Mats Henricson
En fin metafor, namnen ! Jag bokmärker den !
2011-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP