Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min bror och jag har börjat bomba varandra med 8 ord, som den andra måste använda i befintlig ordning och grammatik. Dom första orden jag fick var: Kvartalsrapport, närlivs, knivmördare, brunsås, otrogen, stötdämpare, kyrka och bastu. Och så här blev det.


Brända mandlar (Improesi)


(Det är för övrigt förbjudet att stryka och ändra och texten får ta högst tre minuter att läsa. Och max en timme att författa.)

jag som trodde
att det var dig
jag var kär i
värdig

dig som jag älskade
men varenda prognos
varje kvartalsrapport
hävdade motsatsen

som satans dopvatten

det är knappast
närlivsbutikernas fel
knappast turken på hörnets fel

att systemet rämnar samman
lite som en påse
brända mandlar
kontra miljardaffärer

en bit ifrån
om du fattar

jag är en verbal knivmördare
och för varje dag blir jag
om möjligt
ännu stördare

hatet bubblar
när du sitter och frossar
i din ananas, järpe
och flottiga brunsås

otrogen mot arbetarklassen

från att ha varit
en murbräcka
får du, ursäkta
inse att du blivit
en stötdämpare
en antirödkämpe

som röker opium
efter opium i kyrkbänkar
sitter och ber i din kyrka
du aldrig trott på

som ett skogsrå

har du anammat deras påhitt
om ett fantastiskt paradis

samtidigt ett helvete
om du bryter mot en
av tio regler

hetare än i den hetaste bastu
straffarbeten och smärta

ungefär lika illa som
när du lämnade mig
















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-10 16:06



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
Tack som fan HQ! Inte en egen idé dock... det är en av grenarna i Poetry Slam-SM. Och då står man på scenen och får orden "live", vilket blir ännu krångligare... och roligare! =)

Tycker alla får vara domare, inte bara min bror, han gjorde ju typ ingenting. =)
2011-09-13

  HQ
Vilken kul idé,
frågar du mig så lyckades du helt lysande!
(fast något säger mig att det är din bror som är
enväldigt domare)
2011-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP