Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

återpublicering, på begäran




Det är något med tiden som tänjer

 

det är något med dina händer

 

som om fingrarna inte vill

greppa de skeenden

som är dem givna

 

det är tvekan

av obeslutsam vidd

och eftertänksamhet

 

och ingen vet längre hur det var

innan du äntrade denna värld

inte mer

än kvarlevors väsen och stoff

 

som brännjärn fräser tiden sina spår i din hud

rynkar och tänjer

och någon dag

ska vi förstå vad som hände

 

det är något med dina händer

och vi söker klarhet

i en oas av tillvägagångssätt

att gripa händers sökande

att tumma på årens vindlingar

 

låta tummar fatta tag

 

 

©  Birgitta Wäppling, 5 september 2008

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-09-11 12:24



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Som sökande ord - en poesi som söker hjärtat i det sonm ska sägas.
Tack för läsupplevelsen!
2011-10-06

  Anna*
Suveränt knådande som verkligen känns =0) Applåderar
2011-09-12

    BetweenTheLines
den är fin,formulerad med luftighet.jag stuper lite på tvekan och obeslutsamhet dock som är samma sak,kanske räcker med en av dem
2011-09-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP