Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

 




I ensam båt

 

Långt ifrån lyckans land,

där seglar jag

Ensam ombord

på min ensamma båt

Glittrar där borta

hopp om att finna liktänkande

Men vinden tar tag

i seglen

Och vi driver långt ut

min båt och jag

Det stormar, det rister

himlen förmörkas och

dimman blir tät

Båten, den sjunker !

den sjunker

och jag med den

Vad annars

Får inte drunkna !

 

Kämpar, kämpar jag, livsgnista

håller mig ovan ytan, om så

bara så jag får luft

Men luften den stinker, den känns

tjock och tung

Det är så svårt att andas

Skall jag dö nu ?

 

Åh, jag är ju nästan död

 

Ett oroväckande dån hörs i fjärran

Ser ingen mening fortsätta kampen

ser jag ?

Nej. Men ändå kämpar jag vidare

 

Så plötsligt bryter solen fram

fåglarna kvittrar

och jag ser allt det vackra

Luften blir ren och frisk

 

Jag andas och lever

ändå, ännu, igen

en stund

 

 

emca 1982




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 400 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-12 19:44



Bookmark and Share


    Tollwut
Underbar!
2013-06-05

  Järnkatten
Åh, din smärta berör, vi har nog alla färdats i den båten...
2011-09-15

  aol
gastkramande ångest, ruggigt bra skriftat vännen,
2011-09-13

  Linda CH VIP
Ångesten lättar som en dimma i morgonsolens första strålar!
2011-09-13

    ej medlem längre
Vacker, berörande text som också inger hopp!


"Så plötsligt bryter solen fram

fåglarna kvittrar

och jag ser allt det vackra

Luften blir ren och frisk

Jag andas och lever

ändå, ännu, igen

en stund"
2011-09-13

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vacker poesi som berör. =)
2011-09-13

    hver=gufa
Siglir ljósa segl

Glitrar í fjarska
lífsgneisti.
Fuglarnir flauta
sín fegurstu lög
fyrir sólina
lífið og þig.
Lukkunnar land
2011-09-12

    ADI Nehlin
vacker stark text som berör
2011-09-12

  Ninananonia VIP
Gripande.. är denna båt..
2011-09-12

  Bibbi VIP
Griper tag och berör.
2011-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)