" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

et volvere et curriculum vitae: att rulla vidare är livets bana eller "...to be a rock and not to roll" - Robert Plant 1971




Världen Rullar Vidare [et volvere et curriculum vitae]

~¤~

Den kinesiska muren är ingen illusion

den i väst revs
       vid Bauhaus caféer
där en 22-åring i sitt lidande skrev
ett brev
       till sin nu blivande 22-åring

liksom det ryska kallsinnet      motsagt sig  
                         motsatte sig        motstod 
allt utom landet        i sig själv      även
importen av X2000 och JAS från det mindre landet

från lillebror
       som nu åter är stor
liksom 1700
fast Carl blivit 4 generationer äldre
        och fyra konungar har sett

                       mot öst-väst-söder-och-norr

och sett att den kinesiska muren är ingen illusion

men folket kan hedras för sitt motstånd mot det uråldriga förtrycket
av fria länder vid Nobelmiddagen

och livet kan återgå
åter gå        vidare

timmarna är som nattens skimmer av glödande kattögon
som dagens barnlek vid bäckens kattguld

timmarna ägnas åt att gräva guld i det egna landet
bland bevarade urskogar och konungar

där varje tall står som en bok utslagen och inbunden med sin unika historia
i det en gång av omvärlden mytomspunna Thules kulturarv

där den moderna människan dagligen i nuvarande generationen möter uti sin blick
tusenåriga samers
och blodet forsar i kroppen likt av åttondels Cherokee indianer
men utav valloners

multikulturella världsreligioners
globala musik
är aldrig illusioner

14 September 2011

LPWJ




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-09-14 14:16



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) världen rullar vidare...
2011-09-15

  Catharina Edin VIP
suveränt skrivet!
2011-09-14

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket bra. =)
2011-09-14

  Bibbi VIP
Applåder!
2011-09-14

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
...wow...!
2011-09-14
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP