Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
14-09-2011 Onsdag.


Det är kärlek till Gud

Det är kärlek
att stilla be till Gud
och veta att allt
står berett
att hjälpa min nöd.

Det är kärlek
att söka sin nästa
för att ge
den nåd som Gud
vill ge åt alla.

Det är också kärlek
att dröja sig kvar
vid den sårades
känslor
och lindra
hans sorg.

Jag vill leva
fullt ut
med en Gud
som lever
med mig.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-09-15 13:47



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Varm och fin. Ett innerligt och tydligt val.
2022-05-13

  Feminaz
Så fint och varmt som sammet:-)
2011-09-16

    ej medlem längre
Milt och fint avstämt om det hopp, den tillit, den innerlighet och den överlåtelse till den kärlekens Gud som genomsyrar allt med sin nåd och tar till sig allt det skadade och sårade för att omsluta det med ömhet och föra det till frid och sinnesro. Nöden kan visserligen ibland vara stor och närmast monumental, men trots allt så står ändå något berett som man kanske, kanske vågar ta emot. Sedan kanske man även kan låta sig bäras av något som är så oändligt mycket större än man själv och lägga livet i händer som är så betydligt mycket varsammare än ens egna. Hela den här dikten känns i alla fall som ett stort credo och en bön till någon som lyfter, helar och bär. Visst är det kärlek att i stillhet be till sin Gud, att söka sin nästa och att dröja vid den sårades känslor. Att leva fullt ut med Gud är också det en mycket lovvärd inställning. Trots allt så är det ju inte bara vi som lever med Gud, utan även i högsta grad Gud som lever med oss. Relationen är symbiotisk. Och allt, även våra största misslyckanden, får vi lägga inför hans nåd, hans kärlek, och hans ansikte, och sedan bara hoppas på den kraft som upprättar, befriar och förlöser.
2011-09-15

  Ninananonia VIP
:) ja för alla är vi en del av gud :)

vackra tankar...
2011-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP