Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormlandskap

I stormen stirrar jag

Saltstänkta kinder

Bitande kallt

Novemberhav i uppror

I stormen kämpar jag

 

Jag flyr från natten för att klara dagen

Kluven i tu, svagare än jag trodde

Tecknen såg jag inte

De vägvisare du visade mig missade jag

 

Natten slog sin rund om mig

Är det försent för de rätta orden

 

Du som vet, men inte vill visa vägen

Du som kan, men inte vill säga de rätta orden

Du som kan öppna dörrar men inte orkar

Hur orkar du fortsätta så

 

Stormen river vidare

Vågorna formar nya landskap

Saltet söker sig i på skinnet

Är det försent för de rätta orden

Är det försent för öppna dörrar




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 399 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-19 20:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en text som berör på djupet - mycket bra
2011-09-20

    ej medlem längre
Otroligt vackert med ett ordval och en rytm som når ända fram.
2011-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg