Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kom inte på någon lämplig rubrik till den här, och ville inte dra till med någon tråkig. Därför snodde jag ett citat så länge.


En del kommer hem - andra återvänder till sina bostäder. - Stig Johansson

Nästa gång hon går utanför dörren
kommer hon packa ner ett antal ombyten
schampo och tandborste
och annat som man brukar behöva

Hon kommer att se sig omkring i lägenheten
försöka se med någon annans ögon
gå in igen och rätta till något
och tveka ett ögonblick innan hon låser dörren

Hon kommer springa nerför trapporna
eller gå långsamt och eftertänksamt
Beroende på om hon tänker på att fly ifrån lägenheten
eller att lämna allt det bekanta i den

(att något kan vara så välbekant
och främmande på samma gång)

Hon kan inte längre vara säker på
när hon nästa gång kommer hem
Inte heller kan hon minnas
när hon senast var hemma




Fri vers av EiraN
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-19 22:23



Bookmark and Share


  cazi
Fint du skriver vännen!!! Får ta en fika snart, saknar dej mer än du anar! <3 saknar vår tid tillsammans, då vi kunde kramas o skratta varje dag! :(
2011-09-24

  Gunnar Odhner
Att vara hemma är ju en härlig känsla, i sig själv eller där man bor. Dikten ger en fin bild av en person, som verkar rotlös, inte har hittat hem.
2011-09-20
  > Nästa text
< Föregående

EiraN
EiraN