Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

prevalenserande misantropi

en diffus känsla av misantropi
rinner längs min kropps nakna konturer. 
jag försöker peta på det men det
smiter bara undan. 

ett mörker utan like sänker sig över gatorna.
fönsterrutorna är fyllda utav det.
det, och såklart 
damm, spindlar
och idioti. 

världen äcklar mig. människor äcklar mig. 
prostution, smuts.
sprit. alkohol, och mer sprit. 

nakna kroppar i ett för trångt utrymme.
svett. 

viskningar sprider sig mellan radhusen i mögel.


ingen människa klarar av ensamheten. 
ensamheten är vår överman, vår härskare. 
vi dör framför honom 
och sen slänger han oss i gatuhörn där ingen 
någonsin kommer att hitta oss. 
där ligger vi. 
där ligger vi och tappar långsamt livet
bland alla rosslande andetag. 

ni förstår,
vi dör alltid flera gånger om och om igen 
tills världen inte längre
har vetskap om sin existens. 

touché.




Fri vers av sjuhundraslag
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-20 13:19



Bookmark and Share


  F.
Du är så förbannat duktig.
Jag läser,
flera gånger om och om igen.
2011-09-20

    ej medlem längre
Den här rymmer oanade djup..här får man vandra med öppna sinnen
2011-09-20
  > Nästa text
< Föregående

sjuhundraslag