Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
21-09-2011 Onsdag.


Skaparen skapade döden

Döden är ett verktyg
i skaparens hand

för att modellera människan
såsom han vill ha oss.

Lidandet är den plåga
skaparen vill med sin vrede.

Alla har vi fångats
in i olydnaden
av skaparen,

så att alla kan få
förbarmande av honom.

Även vi som blev besvikna
på skaparens frånvaro
av medmänsklighet.

Skaparen skapade djuren
till att av naturen
döda och äta varandra.

Gud skapade döden tillfälligt,
så att vi inte får leva.

Gud skapade naturens grymheter,
så att vi inte kan leva.

Jag är inte med på villkoren

och tycker att allt är förgäves.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-22 13:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP