Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmland

Floden kallas älven

Ån kallas älven

Bäcken är bara en bäck

 

Höjder i fjärran bestruket i blått dis

Skogklätt landskap i oändlighet

Bland alla stammar skymtas ljus

Vid tjärnet vid stigens slut sitter skuggorna kvar

 

Vid vatten föds nya tankar

Inspiration och ambition

Vill något större än det här

Större än himlen ovanför

Vid klara vatten sitter jag stilla

 

Ljus och mörker går ihop

Det är skymning

Här kan man leva i skymningsland

Långt bort från alla och allas röster

Det enda som hörs är vargens steg

 

Tjugo grader kallt

Blå kyla formar blåa isar

Andedräkt som sipprar ut

 

Tankar som sakta fryser till is

Tanken på sommarskog tinar isen




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 458 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-23 11:43



Bookmark and Share


  Osvalds_Dotter VIP
"Floden källas älven

Ån kallas älven

Bäcken är bara en bäck"

Ler och nickar.... javisst är det så.


Å i åa ä e ö.....
å på öa ä e å....
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg