Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jävla i helvetes fan, våga se allt du har och älska.


En vacker idioti

Ärlighet gärna
men ge fan
i att fejka
så förbannat
sluta hugga

emotionellt
inkompetent
lägg ner
det blir
bara fler

hjärtesorger
som skapas
av normer
sjuka ideal
sjuka krav

Sluta se
det du vill ha
se det du har
och sluta
tänka så
förbannat jämt
börja för fan
att våga

Våga den
vackraste
av all
idioti




Fri vers av Rumi
Läst 572 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-26 16:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En kortfattad och mycket konkret lovsång till kärleken och en stark uppmaning till duet i dikten att släppa alla betänkligheter och helt och fullt hänge sig åt känslan och kasta sig ut i det fullkomligt okända som kärleken faktiskt innebär. Den, den vackraste av idiotier, som föder så mycket liv, så mycket glädje och så mycket innerlighet, fjärran från alla krav, normer och ideal som tyvärr så ofta gensomsyrar våra relationer och som bara hämmar, kväver och förblindar. Att verkligen våga älska kan förvisso vara skrämmande, men kanske måste man ibland riskera sin säkerhet för att vinna något som är så oändligt mycket större och som sedan kommer att genomsyra hela ens väsen. Fast visst kan det vara svårt att ta steget när man inte riktigt vet vad som väntar. Hjärtesorger finns ju trots allt, och har man en gång upplevt dem så kanske man inte vill känna dem igen. Men jag gillar kaxigheten och den utmanande tonen i dikten. Kom igen, nu. Våga se det du har. Våga älska. Och låt inte den emotionella inkompetensen hindra dig från att kasta dig in i den underbara känslostormen och bli en älskande och lycklig dåre...
2011-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Rumi
Rumi