Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den går inte att ta av


Masken (eller hur du gömmer dig)

Av alla de masker
jag någonsin burit
är denna den tyngsta
den som väger ner
den som kväver
men även den
som skyddar

Du i det innersta
du som aldrig
vill bli sedd
detta är din mask
din hemlighet
och din sköld
men aldrig har jag
blivit skonad av den

Den masken
som jag tvingas bära
åt dig, för dig
den som aldrig kan bli sedd
min vän
varför är det så?

Rädslan som aldrig sover,
att en dag
dras fram
av en okänd hand
men det är inte rädslan

det är skammen
det är skulden


och jag bär den
för jag vet




Fri vers av Rumi
Läst 537 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-09 18:23



Bookmark and Share


  Freeman
Tror så många känner sig träffade av dina ord...så starkt, fint av dig, att uttrycka det på ditt sätt!
2012-02-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag avskyr masker. De tillhör de fega.
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Rumi
Rumi