Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är för verkligt overkligt och jag kan inte säga det än


Av ord som aldrig kommer

Det är dags att tänka om
för jag har för många ord
som aldrig blir till ljud
och det lilla jag säger
det blir kallt och fel
men nu vill alla prata
om saker som gått förbi
och mina ord de fastnar
utanför mitt liv

Hur skulle jag veta
att det skulle hända nu
det som blir så verkligt
fastän ingen vet hur

Och snön har fallit igen
och kylan kryper in
det knackar i mitt huvud
men jag ser mig aldrig om
för rädslan att få veta
hur det verkligen står till
det jag borde säga
det vill aldrig komma ut

Allt det där ligger utanför
medan jag stänger in
allt det som borde sägas
så allt kan få ett slut
Enklare än så
det kan det inte bli
men jag låter rädslan
styra mitt liv

Det är sent och tiden rinner på
och jag kollar klockan igen
för att se hur det går
men känslan är densamma
i varenda minut
du finns inte kvar här
och orden kommer inte ut




Fri vers av Rumi
Läst 505 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-05 18:15



Bookmark and Share


  Elinsomalltid
Jag känner igen mig. Men vissa saker ska inte vara för lätta att säga. De är för viktiga för någon annan ska få chansen att trampa sönder..
2012-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Rumi
Rumi