Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

urladdad

hellre urladdad än utbränd...




Fri vers (Fri form) av Fredric
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-26 20:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag håller med. Många människor kan inte, eller har i varje fall svårt för att, skilja mellan urladdad och utbränd. Utbränd (som en helt utbränd tändsticka) kan inte fås att återgå till ett friskt stadium i ett yrke eller sammanhang där denna blev utbränd utan bör söka sig ett annat yrke, annan 'sysselsättning'. Medan den som är urladdad kän ladda 'batterierna' igen och ha möjlighet att åter ta upp tråden där den tappades. Undantag kan vara de människor vars urladdning är lika med konstant, om än i cykler, återkommande ångest. De kan kanske komma tillbaka i yrket eller så kan de det lika litet som en som är utbränd. Eftersom ångest har den egenskapen att den just laddar ur en människa mentalt och påverkar då även ens mer kroppsliga krafter.
2011-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Fredric
Fredric