Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kronisk kärlek

Du slår sönder mina tankar där inne
Likaså du vaggar mina tårar innanför skal
Ett cirkulerande fall utan gator

Jag har bäddat många trolösa bäddar
Men du lyckas alltid hamna där med en annan
och jag under din fläcklösa rygg där jag räknar
kotor

Säg mig gör det ont i dig med
när du ser mig abortera bort medvetande till foster
som aldrig existerade

Tänker du ibland på
att det är mig du krossar sönder
när du byter ställning, tre gånger i minuten

Vingar växer ihjäl sig själva
medan dina blickar växer sig in till frånvaro
För du har suddat ut tårars gränser
till hav

Undrar vad du planerar
schemat har inte publicerats ännu
Undrar vilket regn du tänkt fylla mitt sköte med idag

Älskling
Älskar du mig,

Varför ser jag dig gå
din röst ekar ännu
För drömmar bränns sönder till en annan dimension av himmel

Jag blöder sönder mig själv
medan du slår sönder pulsslag till trappor
Där vi dansar ikapp varandra
med mitt leende mellan dina vinglösa fingrar

Du slår sönder mina tankar där inne
Likaså du vaggar mina tårar innanför skal
Ett cirkulerande fall utan gator

Önskar du kunde
byta ut slagen till en latent överlevelse jag
kan plocka fram i kriget

För jag vet,

att imorgon finns ingen fred

med dig


innanför min bröskorg.






Fri vers av svarta ängeln
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-29 19:24



Bookmark and Share


    Herr Ångest
Bra!
I synnerhet slutet får du till bra tycker jag.. och titeln är superb!
2011-09-30

  Grävling
En vacker och smärtsam text.

Dock råkade jag först läsa "troslösa" istället för "trolösa" i raden "Jag har bäddat många trolösa bäddar". Alltså utan trosor, alltså naken. Att vänta naken i en ensam säng. Jag vet inte riktigt om det gjorde det mer eller mindre tragiskt. :)
2011-09-29

    Anneli A
Detta är vackert, men känns väldigt tungt...
2011-09-29
  > Nästa text
< Föregående

svarta ängeln