Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det vackra

ska vaka över det,
lilla vackra som så sällan
uppenbarar sig,

ska skydda det med livet,
forma mig utav det,
bli det som allt för ofta rycks bort
av en omvärld,

låsa in det i mitt minne,
smeka det till sömns,
fälla de tårar som krävs

för det vill alltid bort,
översvämmas av det onda,
och framkalla rädslor som strömmar
mot karga klippor

det vackra som knappt syns,
då de flesta bara ser ytan
och tror att det funnit

så simpelt att drunkna i förtal
och finna sin egen skönhet i gyttja,
då allt igentligen mynnar ut i den
ytlighet vi ärver

ska skydda det med mitt liv,
ska längre inte förlora de slag,
som massan tror är det rätta




Prosa av Max Poisé
Läst 229 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-10-01 22:24



Bookmark and Share


  Järnkatten
Bra skrivet, rock'n'roll...!!!
2011-10-05

  TT
...tankvärt, välformulerat och med många bottnar...jäkligt bra språkbruk...gillar!!!
2011-10-04

  Johan Bergstjärna VIP
Vackert och berörande
2011-10-02

  Emme VIP
En vacker text som är
lätt att ta till sig..
2011-10-02

    ordskalv
Mjukt, varmt och vackert såhär på kvällskvisten.
2011-10-01

  Ninananonia VIP
Vackert..
2011-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé