Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regniga Höstögon Av Aska

Du allena hösttårars ögon av blå aska

Du mig trycker pulserande mot frusen stenfylld urna

i dimmans osynliga tyngdlagda grusmörker

Ty stegsökande burvinge i trötthet

En regnets rader av färgers nyanser

Ett regnets ord av sångers toner

Stillhetens otröstade dagar i vinande buskar o snår

Stilla nattens oro i månblommors grässtrå på darrande vissnad blad o kvist,

begynt i handen sakta gror längs stig o asfalts marker

Du tysta höstdroppars ögon av silvers aska

Ge mig skuggans skräck i rädsla tärd en evig varm lånad strålkraft

Får jag åter hemlighetens skulpturer vida skåda mötande

Lägg mig i stundens fjärran vila mot tanken vacker o ljus i himlen,

bland känslans sovande bomullsmolns svävande famn i gyllene beströdd trygg vakenhet




Fri vers av Mona Drugge
Läst 393 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-04 10:08



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Varje ordslinga är i sig en egen dikt
smärtsamt vackert
2011-10-04

    Anneli A
Vackert beskrivande text!
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge