Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är du fast i myten?


du har aldrig varit vackrare än nu

har du någonsin varit vackrare,
trots att jag dragit dig genom mina sorger,
frossat av livets godsaker och njutit av det
som alla måste rata

vi krossar myterna med fingerknäpp,
lyser där det bländande ljuset lever,

simmat genom hav av kyla och värmt oss
där istapparna föddes,

det har inte spelat någon roll,
det har aldrig förändrat det mål vi siktat in oss på

vi har kastat speglarna på betong,
låtit myten ensamt självdö

vi har dansat utan musik på öppna torg
och funnit vår förlossning i en kokong som
öppnade sig inför pekande fingrar

det är aldrig en konst att försvinna
och låta livet få fria händer att förstöra

vi bromsade,
stannade och insåg att ingen undkommer,

då är det redan självklart

du har aldrig varit vackrare än nu,
och du slår det för var minut som vandrar




Prosa av Max Poisé
Läst 394 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-10-06 17:38



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Du framstår som "en relationernas grundstötte seglare" när du ,med sedvanlig verbal mästarpenna skildrar dessa trasiga och vemodiga situationer............., var jag för personlig nu ?
2011-10-09

    Jane S VIP
Den första strofen är intressant.
2011-10-07

  Järnkatten
Bedårande Max, jag kan läsa den om och om igen....bokmärkt!
2011-10-06

    ej medlem längre
Myten, masken, mannen...här har du knutit ihop allt i en text som faller mjukt och leverer i ett äkta Max-manus! Njutbar och tänkvärd.
2011-10-06

  Filosofen2
Bokmärker
2011-10-06

  Kalle.O
Bokmärker...
2011-10-06

  Nina Nightwish
Var hittar du de vackra orden? Alldeles utmärkt talande text!
2011-10-06

  Suzy med punkterna
Slås av närheten i dina texter.
Du är helt klart en av de bästa här enligt mig.
Känns inte konstlat eller för mycket...det känns bara så självklart.
2011-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé