Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill tacka skogen norr om Rud för inspiration. 




Oktoberskog

Nu när höstmörkret sakta faller,

skogstystnaden reser sig.

 

Mellan stammarna strömmar luften,

än så länge varm, men snart isande blåkall.

 

Suset från landsvägen, på avstånd, bevisar

att en del av livet är konstruerat, raffinerat,

och mekaniskt fabricerat.

 

De sista myggorna söker blod,

men snart är de fast i snön.

Det sista surret, nära örat, fryser till is.

 

Utanför oss finns andra vägar.

Bortanför allt det mustiga gröna finns andra dofter.

Långt borta, bortanför gränserna, ekonomier i kris.

 

Men,

jag sitter här,  

med kaffevärmen i kroppen kvar,

sitter stilla i dunkel tystnad…  




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-07 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg