Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sann berättelse från Iran

Hon var starkt religiös och följde noga sin bok
flera gånger om dagen bad hon till sin gud
trots hennes beslutsamhet för sin ideologi
upplevde hon inte någon sann glädje i sitt liv
ju mer tid som gick föll hon ner i ett hål
ett mörker svepte om hennes själ och ångesten
växte som ilsket ogräs över hennes existens
till slut orkade hon inte med detta gastkramande
hon villa avsluta sina andetag och lämna jorden
hennes mamma var mycket sjuk och sa att om du
min dotter inte längre vill leva så följer jag med dig
deras tv var på och där talade en man om ett budskap
de aldrig hört om och intresset växte att lyssna in
mamman ringde upp ett nummer som fanns där
hon talade om livssituationen och längtan efter döden
samtalet förändrade hennes och dotterns liv radikalt
så lång historia kort är att mamman gick till doktorn
som sa att ett mirakel hade hänt och att hennes sjukdom
inte längre fanns kvar och kvinnan berättade om sin
upplevelse som förändrat henne och dotterns liv
nu ville båda leva och deras ögon strålade i ljus
mörkret som förut hindrade dem till frihet
var som bortblåst och nu började resan
för båda att sprida sitt nya budskap
om vägen sanningen och livet
de hade fått mött mästaren av godhet
deras inre blomstrade nu av glädje
av tro för morgondagen och av hopp
inför framtiden även om de fick gömma
deras nyfunna skatt i sina hjärtan!
nu ville de leva och sprida budskapet
till andra i skydd av underjordisk kyrka
de vara redo att bryta ny mark
så nytt i ny jord tillsammans med
deras nya ledare kärleken
livslusten blommade!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-02 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP