Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktoberfest


Hösten tar tag
en oktoberdag
slår sina slag
över hav och strand

pryglar och präglar
blågråa skyar

blydaggsslagna
utdragna
av blåsiga byar

sträckta
som fransiga band
över land

Träden
som färggranna tält
kring mörknande fält

som färggrant följe
längs vägarna

strör brokiga blad
som ett hölje
av konfetti.




Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-10 14:48



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Härlig höstdikt med fina rim.
Även jag reagerar för ordet
"konfetti" men det är ju i samklang
med diktens namn.
2011-10-14

    Ida Tisteltunga
Detta är en sådan dikt som andas.
Jag älskar den här beskrivningen av hösten, det är så jag tänker mig den (enligt mig är hösten den bästa årstiden).
När jag skaffat stödmedlemskap tänker jag bokmärka den här.
2011-10-13

    ej medlem längre
En fest att läsa, både om hösten som pryglar och präglar och det okynniga, färgsprakande följet! Hösten är ju precis så både-och - åtminstone innan träden står kala och avlövade.
2011-10-10

  stenhur VIP
Rim som dansar nyckfullt som virvlande höstlöv - fint!
2011-10-10

  Sommarnattsljus
Åh, Jan! Tyckte om rytmen och språkmelodin hela vägen ända tills sista ordet. Men där bröts känslan... :( För övrigt är dikten härligt suggestiv och orden smakar gott tillsammans.
2011-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP