Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkligheten

det slog mig
hårt, brutalt och skoningslöst
att ditt hjärta var bara ett lån

en räntefri betalning som aldrig
kunde repareras efter trasighet

det slog mig, som en ljum bris
från kyla till värme när en vit blick
av dina drömmar nådde min verklighet

kunde ha sett paradiset försvinna,
sett livets små egenheter i min spegelbilds närvaro

men ditt jag fyllde mina lungor med sommardagar
du fråntog aldrig mina fantasier
och du blev mitt uppvaknande

aldrig är en gårdag
hinder är en möjlighet

allt är en rättighet

men utan morgonsolen är jag
bara en statist
dina steg ska inte någonsin bli en självklarhet

jag såg ljuset,
förstod när det plötslig
slog mig

att du faktiskt finns

att du är verklig




Fri vers (Fri form) av Max Poisé
Läst 270 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-10-14 17:47



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Ingenting är någonsin sjävklart
men dina ord känns alltid självklara.
2011-10-15

  Järnkatten
Max(imalt) vackert, älskar denna!!!
2011-10-14

  Ninananonia VIP
Åh så vacker... att inse är vackert..som verkligheten kan vara
2011-10-14

  Junitvillingen
Det "självklara" får aldrig tas för givet...allt är ett lån som vi ska vara rädda om. Vårda, vattna, värdesätta. Det är då vi har störst chans att få behålla det vackra.
2011-10-14

    ej medlem längre
Tänk att den brutala verkligheten kan vara så njutbart vacker...att hårda ord kan bli mjuka...och uppvaknanden omtumlande...
2011-10-14

  Rise Little One
"det slog mig
hårt, brutalt och skoningslöst
att ditt hjärta var bara ett lån

en räntefri betalning som aldrig
kunde repareras efter trasighet"

Enkel förklaring för någonting abstrakt...
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé