Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ute





Ute smyger kylan
runtomkring vår dörr,
vinter kommer åter
med Bore liksom förr.

Grönskan går i vila
frusna gula blad,
virvlar runt i gräset
sorgsen blir ej glad.

Piskar regn månsken
allting kan gå fel,
då stryper Bore snaran
i grönskans skogspanel.

Nu hämtas lien skovel
dubbarna sätts på,
inte bryta benen
och slira runt tå.

Ute smyger kylan
runtomkring din dörr,
vinter kommer åter
med Bore liksom förr.




EM/2011 okt.













Fri vers av Madjori
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-14 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori