Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även om vi kan förändra andra människor
så innebär det inte att vi bör göra det!
- Däremot kan vi förändra oss själva och vårt förhållningssätt
till v


Om förvantan ...

Förväntningar
har vi alla
mer eller mindre

Allt som oftast
medför de besvikelse
just för att vi förväntar oss
alldeles för mycket

Men om vi sänker våra förväntningar
ökar vi sannolikheten för
att de ska bli infriade
och dessutom överträffa
det vi förväntar oss




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-22 23:21



Bookmark and Share


  Boa Berg
Bra skrivet.

Men att förvänta sig mindre är som att vilja mindre.

Föväntan baserar sig ju på tidigare fakta.
Det är ju i förhållande till dessa tidigare sanningar man baserar sin förväntan.
Det är hur jag tolkar ordet förväntan, något man kan räkna med.

Jag gillar texter som denna. Filosofiväckande.
2011-10-25

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt bra skrivet. =)
2011-10-25

  Heikki Hellman
Brodern, du talar klokt!
2011-10-24

  alvan
Word... Bra talat! Får mig att tänka på en bra föreläsning jag var på. "  Det goda mötet sker när jag möter någon som ser något hos mig själv som jag tidigare inte sett, och som hjälper mig att upptäcka nya dimensioner av min personlighet.
  Det goda mötet bygger på självkännedom, ju bättre jag känner mig själv desto mer kan jag välja vem jag skall bli i mötet med dig, har jag inte mött mig själv kommer jag inte heller att möta någon annan."
/Egon

Minns ej ordagrant men, då du dömt mig har du förnekat mig. Det goda mötet kräver att vi släpper våra förväntningar och förutfattade meningar och öppnar oss för vem den vi möter egentligen är och vad den kan ge oss. Då och bara då kan vi mötas.

Bra tankar som det gäller att bära med sig och att påminna sig själv om.
2011-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP