Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte Bara en Känsla ...




Om jag hittar hem ...

Tidig morgon
kvart över fem
Sommaren är slut
Nu väntar vintertid
tills mörkret åter tar slut

Så jag anpassar tiden
till kvart över fyra
Söker finna sinnesfriden
men finner blott bara
det hem
för vilket jag betalar min hyra

Men det är inte mitt hem
liksom i mitt sinne
det ännu är sommartid
tidig morgon
kvart över fem

Finner att jag glömt
vart jag har mitt hem

Söker finna vägen tillbaka igen
tillbaka till känslan av att ha ett hem
ett hem där jag känner mig själv igen

Natten är en dimension
där jag för några timmar
kan fly undan dagens situation
tills dess det åter tidig morgon är
kvart över fem
och jag åter tvingas till insikt
om var i tid och rum jag just nu är

Det gör ont att var mig
när jag ständigt är tvungen att
förklara varför jag är här
här där jag på sätt och vis
delvis självvalt är

Men nu det är
tidig morgon igen
klockan är snart
kvart över fem
Gryningen är snart här
men det är inte du

Ej heller har jag något svar
svar på frågan som förklarar varför
jag inte har funnit de svar jag söker finna
i mitt tillsynes onödigt komplicerade liv

Svar som skulle ge mig så många fler alternativ
Alternativ vilka kan ge mig
ett väsentligen enklare liv
Men tidig morgon det åter är
och insikten om vad det innebär
att vara mig
nu och här
när klockan passerat kvart över fem
utan att jag längre ens vet
om jag kommer att känna igen
känslan när jag finner den
Känslan av hur det känns att ha ett hem

Behöver dig
dig som är ämnad för mig
för att kunna hitta hem igen

och då också vilja stanna kvar
i känslan som du får mig känna

känslan av att ha hittat hem
tidig morgon
kvart över fem
alldeles innan gryningen




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-10-30 05:11



Bookmark and Share


  alvan
Sista versen sätter sig riktigt bra! Faen...
2011-10-30

  Tina-sol
Tät och suggestiv.
2011-10-30

    Ann JM
Fint skrivet!
2011-10-30

  Suzy med punkterna
En text att falla i och jag gillar upprepningarna.
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP