Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandnära romans

Stranden ligger öde
fiskmåsen har tystnat
sjunde vågens styrka
kastar sig mot land

Sandslottet som rasat
bär spår av yster lek
flyter bort som tårar
på en vemodig teater

Vid strandlinjen de flyter
minnen från sommaren
en sönderslagen termos
som gladde goda stunder

Sjögräset har gulnat
och böjt sig för vinden
fotstegen runt bryggan
de finns där inte mer

Ett färgat glasspapper
tar stormen i handen
likt ivriga flyttfåglar
far det mot horisonten

På klippan ligger spår
från strandnära romans
vid busken i en sandbank
ett hårband ligger glömt

En söndersliten solstol
står lutad mot en sten
minnen från sommaren
sopas bort i skymningen

En strandnära romans
vid havets salta våg
när höststormar viner
förs längtan tillbaka




Fri vers av ULJO
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-31 02:09



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vemodsvackra minnen från sommaren. Fint!
2011-11-03

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vemodig men mycket bra. =)
2011-11-01

  anits VIP
Vacker längtansfull poesi
2011-11-01

    ej medlem längre
Fin bild av längtan du ger!

"Stranden ligger öde
fiskmåsen har tystnat
sjunde vågens styrka
kastar sig mot land"
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO