Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vissa kallar det för ångest...


Monologen

- Tystnaden skrämmer de starkaste musklerna, min väntan på dagen blir oändlig i den takt visaren färdas.
Ett allt har sitt utanförskap och min berusning slutar med likgiltighet i flaskans patetiska bottensats.
I mörkret, där en majoritet drömmer, är min domedag ett faktum. Jag borrar in mig i hatet och flyr mot ett paradis som bara väntar utanför dörren.
Avskyn byter plats med hatet.
Hatet växlar sina mynt med tårarna som faller ned och bildar små söta tavlor på det gamla soffbordet.

- Tystnaden skrämmer befrielsen och jag självdör vid min återvändande jungfrufödelse varje soluppgång, med hoppet om att denna dag blev returen till glädjen, lyckan och paradiset.

Kanske vaknar jag upp till en dag som visar mig vägen?
Kanske finner jag lyckan i tystheten?
Men mitt hopp dör sakta ut med bilden av en obefintlig framtid i en bur för människor i hopplöshetens förvirrade himmel.

Bakom murarna är mitt getto av förlorade drömmar.
Bakom tystnaden blottas mina förfalskade leenden.
Bakom mörkret finner jag min plats på jorden.

När trasigt blir ledord före förvåningen att lyckas så söks ett jordnära förflutet i en historia där alla finner fruktan.

Salig är den som kan fånga tystnadens barn och vaggas in i syreatomens besudlade tillvaro och njuta. Kan konsten att ljuga så att pupillen aldrig växer i mörker.

- Tystnaden skrämmer ljusets närvaro och viljan att finna brytaren är större än någonsin, just där famlar vi bortom sans och slår oss själva blodiga mot närmsta vägg.

Bakom murarna vilar idioterna i tystnad.
Bakom tystnaden samlas ljuset som skulle kunna utdelats.
Bakom mörkret finner jag att platsen på jorden redan är tillsatt.

- Trots att det är så enkelt, att bara kliva ut, stänga dörren, och aldrig återvända.




Prosa av Max Poisé
Läst 266 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-31 14:12



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Metaforerna fångar mig i ett nät som är så starkt så att det aldrig kan brista, Underbart !
2011-11-13

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så snyggt. =) Fångande. =)
2011-11-01

  Maj-Lis VIP
"Bakom tystnaden blottas mina förfalskade leenden" ...de var bra
Nej, de känns inte enkelt att bara kliva ut och stänga dörren.
2011-10-31

  hilen
MVG
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé