Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Snöälvas November

Ty allena sakta morgonen stiger vaken dyster o grå

Sjunger hösten vissnad sträng i stjärnskogens starka sus av svepande mörkers skrivande fallna lövens andnings oro

Flyger virvlande bland spårens längtan

I blickens famnsteg dansar dagens vackra snöälva silvrande vit

Vingarna skrider tyngd o kall mot väntande drömmar himlen kring

Lägger fjärran frostens daggdroppar på kala grenars björk o tall i vilande tärd novembers månsken

Nattens frusna sömnens tryckande instigan hård

Viskande bakom smygande gömd minner bokens målande tavlans kväll i bröstet bitande svår

Bönen skälvande tårad talte stilla tyst bortom tankens känsla

Kylans avtryck aningen av tickande sekunder

Vyssjar flyende minuter av stundens timmar

Söker jaga tiden mot värmens skimrande pärlhand i vinande klockans vintervind




Fri vers av Mona Drugge
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-03 03:01



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Varje rad är som en egen vacker dikt...
2011-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge