Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riktningar

Vi fick höra något om
riktningar,
om stammande väntan och skälvande
ånger

vi som samlats i nutiden.

De som kommit förrifrån
berättar om gammal forntid, och
gårdagsbekymmer
medan de som skall resa från morgondagen
fyller i något om det
kommande;

ett löfte om det ena. Ett andrahot.

Vi andra, det kortsiktiga småfolket
sitter stilla vid nuets sprakande glödpunkt
invirade till knäna i närvarokänslans brandfilt,
lyssnar med tvekande häpnad

till sagorna.

Kommer tid gryr väl dag får vi se, viskar vi. Och vi glömmer det mesta
till nästa dag.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-09 13:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fin text som berör.
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund