Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dina fotavtryck fanns kvar på stranden

du var inte jag
men du älskade blott den sanden
som yrde och formade små virvlar
av kärlek

dina fotavtryck fanns kvar på stranden
medan mina sköljdes bort av skummande
vågor och brus

du var inte jag
när du älskade med månskenet och
styrde dina steg mot äventyret

ännu fanns inga svar
och jag skulle söka i all evighet
ännu fanns inget självklarhet
och jag led alla kval

min skugga fortsatte att förfölja
medan du målade din egen

du var inte jag
förstod jag när du valde att hoppa
medan jag fortsatte att
se fällor

du log ömsint mot mina tårar
smekte mig genom min ångest
och fyllde det självklara med
tydliga ledord

du blickade
och skapade mirakel
små virvlar
av kärlek
och förklarade

att älska
trivdes bättre av att
du inte var jag




Prosa av Max Poisé
Läst 314 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-11-10 17:06



Bookmark and Share


  Cahaya
Oj, den här kunde jag identifiera mig med. På ett sorgset sätt så blickar jag genom din text in i den del av världen, så som den nog upplevs av mitt ex. Och av mig med. Den går att tolka i båda riktningar. Du fångar stämning och känsla på ett mycket berörande sätt.
2011-11-29

  Suzy med punkterna
Som en i vacker tavla sprids orden.
2011-11-24

  Järnkatten
En text mer många kvalitéer, liksom poeten :)!
2011-11-16

  Mats Henricson
Du smeker fram orden med en naturlighet som är få förrunnat..... vackert !
2011-11-13

  Stjärnöga
Så ljuvligt vacker
som den
vackraste musik..

"att älska
trivdes bättre av att
du inte var jag"
2011-11-13

  TT
...en text att njuta av hel eller i delar...varje lite avsnitt bär sig själv och bildar en mycket bra skriven sammansatt helhet...ger läsaren stort utrymme att skapa sina egna bilder...BRA!!!
2011-11-11

  sangel
Ömsint och vemodigt längtansfyllt. Grips,med och ömsom njuter ömsom våndas över att kärlek både är det lättaste och svåraste som finns. Du fångar det så vackert
2011-11-10

  Anya VIP
En text med sorgsen underton och vackert bildspråk.
2011-11-10

  Maj-Lis VIP
Vackert och vemodigt
2011-11-10

  LenaJohansson VIP
tyckte om innehållet. bra skrivet
2011-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé