Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänd Stilla Ljus..

Tänd stilla stjärnors lyktljus

i havets blå tysta ögons tårars storm

Väv slitna fötters rädsla,

som sakta svävar fjärran molnen kring

Jagar vilsen dansens ömma rosors hand i önskans vind

Bäddens drömmar ovaggad sovit sen höstregn ensam kom

Syr i hjärtats lösa trådar

Dagens tyngda månleende

Saknaden frusen o svag utan nät

Sorgen bakom blicken vaknar

Söker trött kuddnystans timmar finna vilans garntäcke

Värmens trygga blom

Kärlekens öppna famn i bönens vind

Lys upp tända ljus av tro

i nattens sömnlösa rubinhimmels oro stilla

Friden vid i stundens klingande vinters mörker

Svepande silverfrostens kyla bitande vit

Längtans eviga ängelns själ i vacker lyckans virvlande hoppets sång

 




Fri vers av Mona Drugge
Läst 632 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-11-11 09:00



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat vännen, ett lysande bokmärke,
2014-07-07

  Stjärnöga
Fridsamt stilla
stjärneljusvacker
evighetsmusik..

älskar den..
2011-11-16

  Linda CH VIP
Strålande vackert skrivet!
2011-11-16

  Sunlight
Denna dikt slår an
i drömmens, hjärtats och mytens värld
i varje ord

bitterljuva men hoppingivande

Vemod - likväl tillförsikt

Tycker mycket om!
2011-11-16

  Katarina O´Nils Franke
Dramatiskt, vackert!
2011-11-16

  Anira
Vackert skrivet Mona .....

Dina ord väver vacker bildväv

Tack!!!!
2011-11-13

  John Shade
Vackert du främmandegör det svenska språket. Som talat av fladdrande ljus, vindar, månen, blommor. Bra jobbat!
2011-11-13

    Birgersdotter VIP
Mycket rofylld och vacker text
2011-11-13

  F.
Ditt rika bildspråk låter mig vila med ett leende, på en plats tusentals drömmar härifrån. Tack för den här texten!
2011-11-12

  Ninananonia VIP
Stilla fridfullt och vackert... gillar..
2011-11-11

  PPQ
du målar upp vackra bilder med dina ord
2011-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge