Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svit i fyra satser


Fuktgrå kattlika
svansar slingrar runt knuten -

dimmor som tassar

*

Hammarslagseko.

Bultandet omringar oss,
slår sig tillbaka.

*

Dimstråk avskärper
tallarnas toppar; alltet

blir mindre självklart.


*

Siktdjupet kortas
i marschtakt med dagbokens

oskrivenheter




Bunden vers (Haiku) av Tomas Söderlund
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-14 22:28



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Spännande och behagligt att vandra med/stanna upp i dessa haiku!
2011-11-16

  /Isabel
Andra och tredje är briljanta.
2011-11-15

  John Shade
Jag vet inte varför men den får mig att tänka på en sak Nietzsche sa till mig i en dröm: "Musik är som att hamra på vatten".

Jag tänker på Leopardi när jag läser det här.

"Dimstråk avskärper tallarnas toppar" - bara en riktig poet vet hur genialt detta är. Tack så mycket.
2011-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund