Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
15-11-2011 Tisdag.


Rubba inte mina cirklar

Jag har stakat ut mitt område
där sinnena slår sig ner
för att gro in i min tillvaro.

Där får ingen obehörig
beträda mina tankegångar
eller rubba balansen på mina vanor.

Med stelopererade känslor
plågar jag mig genom sociala möten.
Jag vill inte längre dränka mig
i otrevliga meningsutbyten.

Världen får mala och älta sina bekymmer
utan mig,
(som den är ovillig att lösa).

Mina skygglappar gör mig fri
att leva granne med kriget om döden.

Där den som rubbar våra cirklar
tar oss bort från ångern och viljan att leva.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-16 11:13



Bookmark and Share


  Seglaren
Det är en fin beskrvning av någon som lever i sina cirklar och som kan ta ut sina egna svängar i sökandet av det viktiga.
Kan inte låta bli att undra om något kunde rubba cirklarna. En stor kärlek skulle kanske få diktjagets cirklar att bli mer flytande.
Hursomhelst en verkligt bra och tankvärd dikt.
2011-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP