Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sju dinarer



sju blodiga dinarer är priset

för själens skottsäkra fönster i kras

för att bländas i dimman av solens våta sorger

ljumma strålar av ljus som skapar liv

ur mörkrets ursinniga hav


ingår gör en fribiljett till ytlighetens färja

mammons skepp som förförligt tar dig fram

ut över vilsenhetens torra, blästrande landskap

bortom de stormiga vidder som ditt sinne förnimmer

i god tid innan kvällssolen slaktar lamm


skambud!, skambud främling!

du ej förtjänar denna gyllene chans

att sväva över din andes storhet

när din kärlek till din broder åderlåts

och ditt svarta arv ditt liv förtar


sju dinarer blott, sju dinarer

för kvarblivna smulor av värdighet

för den ensamme tröstlöse i sanden

något fullkomligt oslagbart









Fri vers av John Feyco
Läst 311 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-16 22:39



Bookmark and Share


  Skadad Vinge
vilken ordkonstnär du är!
2013-04-27
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco