Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tropiska undertoner

Fallen från svalget
till brunnens botten
åt jag mig djupare ned

Inga utvägar bara
strömbrytarfria blinkande bergrum
stinkande halvsmält basalt

Strömfåran av kringflutenhet
äter sig djupare, river
det svarta såret som äger sin tid
och fyller den svala grottan

De sista bundsförvanterna
skrattar hårt och i otakt
men vrider jorden efter sitt tycke

Så fann jag cylindern
ett gniströr, glasrör
åtta alnar långt och arton tum tvärsöver
det lyser, lever i röret
dansande skuggor, underlagren,
livsgnistor

du ser den inifrån,
det är ryggmärgen;
den absoluta skalan.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-17 11:06



Bookmark and Share


    Shush
Naket, utlämnande och vackert.
2011-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund