Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulens verk

Sångerna smeker sakta sövande
Så som syltens sötma
Så som sentimentala själars vals
På kyrkgolvets välsignade blodröda matta
Där ska vi en dag dräneras
Till botten av oss själva

Sångerna som mörkrets fader
Sått i kyrkans sal
Som människan
Speglat sin spruckna storhet i
Ska vi förintas till
När satan stiger ur sitt sorl




Fri vers av ordskalv
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-17 16:12



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
"satan stiger ur sitt sorl" - jag förstår (nog) inte, men jag tycker att din formulering är fantasieggande.
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

ordskalv