Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om den världskända stadsflytten. Är född och uppvuxen i Kiruna eller Giron som vi också kallar staden. Giron är samiska. Jag bearbetar denna stadsflytt genom att skriva om det (förstås)


Kiruna/Giron

Under min hud ett skalv
Varje skalv ett hjärtslag

Det är vi
Det är vi som lever av monstret
Monstret som förstör
Men också monstret som mättar
vår hungriga stad
Som mättat staden i över 115 år
Och satt oss på kartan

Kiruna
Giron

Du vilsna och snart ur rötterna
Upprivna stad
Jag kan känna din ångest
Jag kan se din svett rinna nerför
Hjalmarlundbohmsvägen
Du lider
Jag lider med dig
Inget blir någonsin detsamma
Monstret vann
Vi måste flytta

Under min hud ett skalv
Varje skalv ett hjärtslag




Fri vers (Spoken word/Slam) av ordskalv
Läst 458 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-06-12 19:48



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Fint skrivet om din hembyggd/stad. "Varje skalv ett hjärtslag" underbara rader.
Kan kanske också skriva, för varje skalv ett nytt kliv upp för kapitalismen!
2015-07-13

    ej medlem längre
Malmberget här, flög högt i sängen hemma när de sprängde. Sakta åt monstret upp samhället nu har jag flyttat till lugnare Gellivara.
2015-06-12
  > Nästa text
< Föregående

ordskalv