Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

väggarna jävlas idag


väggarna jävlas med mig idag
trötta som lyktstolpar
mot nattens fyllon
och glasen mina trillar ur
köksskåpet, ett efter ett
den enda blomkrukan har givit upp
liggande på sidan och
blöder all världens tårar

en scen för alla och för dig

väggarna jävlas idag
tavlorna jävlas i sin enfald,
liksom skorna, de icke mina
och spegeln, din ägodel
är kors kring min hals,
något slags tillkortakommanden
och jag vet inte riktigt hur jag ska få
Monet på bättre humör
eller släcka fyllots öga

om bara killen skrattat
där på korset
uppspikad som en
fladdermus
då hade vi kanske haft en chans
du och jag
nu finns bara väggarna kvar

och när jag vaknar
gör jag det
ensam
i en säng som
försäljaren tutade i mig
var avsedd
för två




Fri vers av Niklas H
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-18 07:38



Bookmark and Share


  AgnesP
Oj! Vilken dikt!!! Fantastisk i all sin svarthet.
2011-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H